Српските медиуми објавија фотографии од реновирањето на вечното почивалиште на најголемата македонска звезда Тоше Проески. Ало.рс пренесува дека реновирањето е при крај и оти иако станува збор за гроб може да се каже дека доликува на големината на Тоше.

фото Ало.рс

Темелот на градбата е во форма на крст  а во горбницата има дел во кој  ќе почиваат и неговите родители за кои Тоше беше многу врзан.