Тој објаснува дека нејзиниот сопруг не е убиец и оти вистинскиот сторител не е ни под истрага.

-Мотив може да е љубомора.Криминалното подземје знае дека Јелена не ја убил сопругот туку некој што бил заљубен во неа но љубовта не му била возвратена.Најверојатно ја раскинал врската. Убиецот бил опседнат со Јелена но таа не му возвратила-објаснува професорот.