Претставничката на Кипар ја има најнеобичната приказна на овогодинешната песна на Евровизија. Тамта која е по потекло од Грузија денеска има 38 година станала мајка која на само 14 години.

Ја родила ќерката Ани која денеска има 24 години и за која е многу врзана.
Партнерот на Тамта би само две години постар и се развеле по шест години брак.

Ќерката ме прави горда. Прво сум мајка а после се друго. Мајка ми многу ми помогна за ќерката. Да не беше таа не би успеала-вели Тамта.