Koмпанијата Луј Витон вработува нови 1500 работници во Франција. Ова одлука е донесена поради зголемена побарувачка на нивните производи,посебно на луксузните чанти.

Моделите на Луј Витон посебно се барани на кинескиот пазар. Овој бренд во Франција вработува 4300 луѓе во 16 фабрики за преработка на кожа, пренесува „Ројтерс“.

Луј Витон во следниот период планира поголемиот дел од производството да го префрли во Азија поради евтината работа сила.