Драги Христов кого сите го познаваа по прекарот Шпага, почина на 52-годишна возраст по кусо и тешко боледување, објави „Вистина“.

Пошироката македонска јавност го запозна во 2004 година по учеството во едно од првите реални шоуа во Македонија „Тоа сум јас“, каде беше победник во првата сезона. Регионот го знае и по порнокомедијата „Жена ми Мира пак мастурбира“ во продукција на познат македонски секс-шоп.