Драган Стојковиќ Пикси ја предводи српската фудбалска репрезентација на Европското првенство што се игра во Германија. Во овој предизвик најмногу го поддржува сопругата Снежана со која со децении е во хармоничен брак. Како круна на љубовта добија две ќерки и еден син. Андреа, Ања и Марко се нивната најголема гордост.

Драган и Снежана се заедно од мали нозе, а се венчаа кога имаа само дваесетина години. Потоа извршија граѓанска церемонија. Сепак, речиси неколку децении подоцна, тие ветија дека повторно ќе се сакаат.

Пред повеќе од триесет години склучија граѓански брак, а во 2011 година склучија црковен брак. Тие се венчаа во јуни 2011 година во Руската православна црква Александар Невски во Париз.