На денешен ден, 9 август 1937 година, пред 85 години, Муја, моментално најстариот жив американски алигатор во светот, пристигна во белградската зоолошка градина.


Тој прежиевеа буквално се.. комунистичка власт, хиперинфлација, кризни години, опасност од војна, па дури и бомбардирањето во 1999 година.Во 2012 година доби гангрена на предната десна нога, која потоа мораше да биде ампутирана. Сега има околу 95 години, а се надеваме дека среќата ќе продолжи да го придружува и дека ќе живее уште долго.

Муја е во прилично добра состојба, се храни еднаш неделно и јаде 5-6 килограми месо.