Во 2004 година најгледан „филм“ беше порното со Северина. Видеото на јахтата беше со бизнисменот Милан Лучиќ кој ја изневерил со Северина својата бремена сопруга, која му простила и денес е во брак со него.
Овој пар, како што се пишуваше, раскина откако сопругата на Лучиќ се породи и кога Северина сфати дека нема да го напушти семејството.

Во 2017 година Лучиќ беше вмешан во уште еден скандал. Имено, тој и уште неколку лица се уапсени во акцијата на Ускок под сомнение дека преку години проневера незаконски прибавиле неколку милиони евра од фирми во стечај.

Бизнисменот намерно ја довел својата фирма во стечај, а стечајниот управител со кој имал договор му овозможил преку друга фирма да извлече вреден имот од стечајната маса, веднаш да го продаде на малопродажен синџир и заработи сума од повеќе милиони долари.