Компанијата Dartz од Латвија произведува луксузни, блиндирани и уникатни SUV модели, но неодамна го претстави проектот во сосема нов правец.

Преслаткиот Freze Froggy EV Beachstar се базира на кинескиот Wuling Hong Guang Mini EV,

Компанијата го промовира Froggy Beachstar како „најевтин електричен автомобил во Европа“ со цена од околу 20.000 евра.

Го придвижува електромотор од 41 КС, со максимална брзина од 100 km/h.

Има две батерии кои гарантираат 200 и 300 километри автономија, соодветно, додека испораките би требало да започнат во 2023 година.