Еден пар од Канада кој дошол на меден месец на Миконос вечно ќе ја памети вечерата на

плажа.
Лекс и Линдзи Брин нарачале едно пиво, коктел и десетина остриги и платиле повеќе од 400 евра. Тие ја споделија својата приказна за да ги предупредат другите за ваквите изненадувања.

Веднаш прашаа „сакате ли остриги? Беа многу дрски. Нарачавме 12, како што беше предложено, мислејќи дека тоа е вообичаено. Алекс нарача пиво, а јас побарав мени за коктел.Конечно, ми донесе пластифицирано парче хартија со наведените видови алкохол, но без цените и вистинските имиња на пијалоците. Затоа нарачав Aperol spricz“, раскажува таа.

Кога дошло време за плаќање, парот тврди дека персоналот не им ја донел сметката, туку го повикал Алекс во „задната соба“ да плати. На екранот на компјутерот му ја покажале сметката која била на грчки јазик и изнесувала над 400 евра.

Иако бил шокиран, Алекс ја платил сметката за да избегне конфликт, тврди Линдзи.

„Тој се чувствуваше заплашено. Тој е најдобриот човек, па дури и ако сметката беше двојно поголема, веројатно ќе ја платеше за да ја избегне расправии. Беше прилично лудо. Мило ми е што не се скаравме бидејќи можеше да заврши полошо за нас“-заклучи невестата.