Регионаланата обложувалница „Моцарт“ ги објави квотите за овогодинешниот Оскар.Она што за нас е најинтересно е колкави се шансите „Медена земја“ да добие Оскар. Според обложувалниците тие не се големи. Па така коефициентит за „Медена земја“ да добие Оскар 25.

Во обложувалнички речник тоа значи дека не му се даваат големи шанси. Односно за 50 денари би можеле да заработите 1250. Прв фаворит е фимот „Паразит“ со коефицент 1,05.