На Алејата на заслужни граѓани погребан е Милутин Мркоњиќ. Дојдоа многу негови пријатели, политичари, колеги.Чест му направија Оливера Ковачевиќ, Гордана Шаулиќ, Јелена Карлеуша, Кеба…

Сочуство примаше неговата партнерка Ана Бекута, а покрај неа цело време беше нејзиниот син.

Мркољиќ беше социјалист и комунист и на неговиот гроб нема крст и беше погребан без поп.