Сопругата на чешкиот премиер во својата земја важи за една од најубавите жени во својата земја. Моника Бабишова има 44 години и со Андреј се заедно околу дваесет години и имаат две деца. Таа е модна икона и обожува да става фотографии на Инстаграм.

Таа секогаш е со него на сите јавни настапи,секогаш дотерана во нова комбинација од најдобрите креатори. Со сегашниот сопруг се запознала кога работела во една од неговите фирми и на сметката веќе има на 10 милиони евра.