Мик Џегер се врати на сцената по интервенцијата на срцето и – растури. Заедно со Ролинг стоунси тој приртеди енергично враќање на стејџот и едноставно растурил на концерот во Чикаго.

Џегер (75) на сцената се појавил во карактеристичен тгесен џинс и танцувал во своите карактеристични чекори. Кнцертот Стоунси го отвориле со песните

„Street Fighting Man“  и „Let’s Spend the Night Together“.

На концертот на кој имало 60.000 публика, Џегер не кажал ниту збор за неговата здравствена состојба.

Тој е во топ кондиција, растура“, изјавил гитаристот Кит Ричардс.