По венчавката, Вељко и Богдана се преселија во Тител во куќата на сопругата во семејниот имот на семејството Родиќ, каде што создадоа своја оаза на мирот.  Живеат мирен живот посветени на синовите.

Во огромниот двор има и базен кој го изградиле кога Вељко се преселил таму, а зад куќата изградиле и мала викендичка за семејството мирно да ужива во летните денови.

Недалеку од нивниот дом има и огромна фарма. Вељко откри дека во иднина планира повеќе да се посвети на земјоделството и се надева дека еден ден ќе може да отвори зоолошка градина за загрозени видови животни.