Краткиот анимиран филм „Карантин“ во режија на Иван Андреевски е во официјалната селекција на најпрестижниот во светот фестивал за анимиран филм во Анеси, Франција. Филмскиот фестивал Анеси е фестивал од А категорија заедно со фестивали како што се Кан, Венеција, Берлин и Торонто.

Во конкуренција од повеќе од 3000 филмови, филмот е селектиран во програмата Перспективи. Карантин ја имаше домашната премиера на Флипбук Филм Фестивал во Скопје во Август 2020 и ја освои Специјалната награда на жирито, кое за филмот рече: Со интересна техника која ги меша естетиките на традиционалната стоп и современата 3Д компјутерска  анимација, овој краток филм не води во еден за секого многу присутен амбиент, но, преку комична призма која барем за миг ни дозволува да се насмееме и  малку да издишеме од нашето задушувачко секојдневие. Мајсторски сработена анимација од млади автори која укажува на тоа дека златното време на македонскиот анимиран филм е пред нас.

Филмот Карантин, на кој освен Иван Андреевски, работеа и Михаил Наумов и Љубомир Саздовски, е во продукција на 3 Блок Студио и Флип Бук Продукција.