Јелена Карлеуша не може да се опорави од смртта на мајката Дивна. Таа е во многу лоша психофизичка состојба и не сака да излегува од дома.

Во ретките моменти кога ја напушта семејната куќа таа носи очила и црна качулка за никој да не ја препознае.

До неа постојано е сопругот Душко кој го одложи враќањето во Кина за да не ја остави сама со ќерките.