Драгана Косјерина е една од најзгодните српски новинарки.

Таа до пред неколку години беше во Спорт клуб телевизијата каде водеше емисии поврзани со спортот. Потоа премина во државната РТС каде ја води утринската програма.

Сепак дека спортот е се уште нејзина голема љубов докажа неодамнешната фотографија од Атина.

Драгана го посети стадионот каде се одржале првите Олимписки игри и беше воодушевена.