Цеца Ражнатовиќ говорејќи за тоа низ што се морале да поминат Вељко и Анастасија во годините кога таа минувала низ притвор и тортура, рече дека тоа се навистина тешки моменти кои фала му на господа не оставиле трага врз нив.

Најтежок момент ми беше кога говорев за тортурата кои ја трпеа моите. Низ глава ми поминаа тие трауматични сцени.Тоа никогаш нема да можам да го потиснам и заборавам-вели Цеца.