Бугарија нема да учествува на овогодинешниот избор за песна на Евровизија. Според БНТ, потребните финансиски средства за проектот ги надминуваат капацитетите на бугарскиот национален сервис.

Со тага ви соопштуваме дека Бугарија нема да учествува на Евровизија. Оваа одлука се базира на финансиски причини, бидејќи, според менаџментот на сервисот, трошоците на проектот далеку ги надминуваат финансиските капацитети на БНТ – се вели во соопштението.