Пилешки крилца во со сос од кашкавал – едноставен ручек за кој нема да
потрошите многу време…за вас или пак за пријателите.
Потребно е:
1 кг пилешки крилца
околу 50 г рендан кашкавал
100 г неутрална павлака
1 јајце
мелен сув зачин
сол, бибер
масло
Подготовка:
– Крилцата посипете ги со мелениот сув зачин. Ставете ги да се пржат назагреано масло додека не поруменат од двете страни. Потоа додадетемалку вода и динстајте ги додека не омекнат.
Омекнатите крилца наредете го во огноотпорена тава заедно со сосот во кој се динстаа.
Во еден сад измешајте ја павлаката со ренданиот кашкавал, јајцето и зачинете по вкус. Овој сос прелијте го преку крилцата во тавата.Ставете да се пече во претходно загреана рерна на 200 целзиусови степени околу 15 минути.
Добар апетит
Comments are closed for this post.