Принцезата Дијана до крајот на својот живот беше верна на возилата на „Мерцедес“.Таа веруваше на германските модели и секогаш се возеше во нив.

Во Мерцедес и го загуби животот во 1995 година во Париз заедно со својот партнер Ал Фаед.Во нејзина чест во музејот на „Мерцедес“ во Штутгарт е изложен еден од моделите што и припаѓал на славната принцеза.