Технолошкиот гигант Apple го објави датумот и времето на претстојниот настан. Се  очекува на 10 септември   да се  лансира iPhone 11, но веројатно со ново лого на компанијата.

Покана за настанот што ќе се одржи во Калифорнија беше испратена до меѓународните медиуми.

Веќе некое време се тврди дека компанијата може да се врати на стариот изглед на своето лого, но во помодерна верзија и според технолошките набудувачи, новиот изглед ќе биде претставен на случајот „iPhone 11“.