Анастасија Ражнатовиќ со сите сили се труди да ги подобри односите со семејството на нејзниот сопруг, посебно со свекрвата Оливера. Сега  односите се топли и хармонични. Оливера никогаш не била против снаата, само сакала сите да ги почитуваат правилата на семејството, а тоа се заедништво, блискост и посветеност на религијата.

Анастасија тоа го сфати и дури е забележана на литургија заедно со свекрвата, а повремено објавува и религиозни содржини на својот Инстаграм.