Фолк пејачот Аца Лукас го нападна еден од најдобрите српски епидемиолози Бранимир Несторовиќ дека постојано зборува за болести, епидемии и за корона вирусот и оти на тој начин негативно влијае на расположението на луѓето.

Ако слушаш музика слушаш Аца Лукас. Не може мене да ми кажува што е Ц дур или Д-дур. Не ми се допаѓа што докторот зборува. Кога ќе се разболат од други болести нека се лечат после сами луѓето-вели пејачот.