Видеото за песната НАЛЕЈ НАЛЕЈ од ТВ серијата МАКЕДОНИЈА до утрово во 9 часот наутро имаше 970 000 прегледи, со што ја зацврсти својата позиција како НАЈДОБРИОТ ВИДЕО НА СИТЕ ВРЕМИЊА ВО МАКЕДОНИЈА за само 36 часа прикажување!


Резултатите од мерењето на аналитичката платформа за алатки Медиуми објавени денес во 9 часот, покажуваат дека НАЛЕЈ НАЛЕЈ досега е видено од вкупно 969 497 прегледи! До 12 часот напладне денес, видеото за НАЛЕЈ НАЛЕЈ очигледно ќе го надмине бројот на еден милион прегледи, според официјалните податоци!

Воодушевени, еуфорични, емотивни коментари и огромен дополнителен, неодреден број на акции на социјалните мрежи го претворија НАЛЕЈ НАЛЕЈ во вистински македонски социјален феномен без преседан! Социјалните мрежи во вистинска смисла на зборот горат! Нешто вакво никогаш не се случило во македонските медиуми и културниот простор!
На / твитер и ФБ / профилите на две лица од македонскиот јавен живот, видеото го прегледале десетици илјади нивни следбеници – што не е вклучено во оваа мерење. Овие бројки не вклучуваат емитувања на телевизија!

Официјалните податоци за диверзификација на овој вирусен хит исто така покажуваат силен раст на интересот во областа на француското говорно подрачје, така што во наредните денови можеме да очекуваме огромен рејтинг НАЛЕЈ НАЛЕЈ надвор од Македонија! Истото важи за сите земји каде живее значајна македонска дијаспора!

Од сето погоре, можеме да заклучиме само дека видеото од македонската историја има напишано ново поглавје во историјата на македонските медиуми.