Категорија: Економија
Економија

Зошто еврото зајакна во однос на доларот?

пред 1 месец
Економија

Мицкоски: Граѓаните ќе го плаќаат трошокот, со пропаѓањето на еврообврзницата нарушен е кредибилитетот на државата

пред 1 месец
Економија

ЕБОР ги смени прогнозите за македонскиот БДП oд лошо на полошо

пред 1 месец
Економија

Ковачевски: Тупанчевски не е лут, туку процедурално не ја потпиша еврообврзницата

пред 1 месец
Економија

Димитриеска Кочоска: Откажувањето на еврообврзницата го сруши угледот на земјата, се испраќа сигнал дека државата е нестабилна

пред 1 месец
Економија

Мицкоски: Задолжувањето никогаш не било поголемо, а власта нема направено ниту еден километар автопат

пред 2 мес.
Економија

Над половина од граѓаните сметаат дека живеат полошо од пред 5 години

пред 2 мес.
Економија

Во ранг на Индија, Суринам, Тунис: Македонија повторно со лош ранг на листата за Индекс на перцепција на корупцијата

пред 2 мес.
Економија

Ажурирајте ја сметката во банка за да не ви ја блокираат

пред 2 мес.
Економија

Поради недостик на работници Германија годишно губи 100 милијарди евра

пред 2 мес.
ИНТЕРВЈУ СО ЕКОНОМСКИОТ ЕКСПЕРТ И ПРЕТПРИЕМАЧ

Витанов: Оваа власт се фали што останале или реинвестирале фирмите кои дојдоа со привлекуваето на странските иневестиции од претходната Влада

пред 2 мес.
став на вмро-дпмне

Македонија е рангирана на последно место во регионот со 2.1% БДП

пред 2 мес.
Економија

Koвачевски во посета на РЕК Битола

пред 2 мес.
Економија

ЕСМ: Третиот блок на РЕК Битола ставен во функција, новиот трансформатор под будно око на стручни лица

пред 3 мес.
Економија

За власта струјата стана новата марихуана

пред 3 мес.
Економија

Мицкоски: Владата за два дена плаќа 73 милиони авансно за увоз на струја, продолжуваат авансните провизии, одговорност ќе има

пред 3 мес.
Економија

Мицкоски: Владата за два дена потроши 73 милиони денари за увоз на струја, авансните провизии продолжуваат

пред 3 мес.
Економија

ВМРО-ДПМНЕ: Тоа што можело да се купи со 1.000 денари, денес не може да се купи со 2.000

пред 3 мес.
Економија

Владина честитка: Нема веќе пуштање машина и пеглање навечер-евтината тарифа зголемена двојно

пред 3 мес.
Економија

Македонците фрлаат околу 10.000 тони храна годишно

пред 3 мес.