Трендот на возење во спротивна насока и снимање на социјалните мрежи кој почна во Србија се пренесе и во Македонија.На Твитер е објавео видео од автопатот Миладиновци-Штип како автомобил Мерцедес А класа вози во спротивна насока кај Св.Николе.

Истава авантура во Србија имаше трагични последици отако возач на „пунто“ загина откако возеше во спротивна насока на автопатот „Милош Велики“ близу Белград.