Со тимот експерти работиме на нов, огромен пакет економски мерки за поддршка на стопанството, на фирмите, работниците и граѓаните, за санирање на економските последици од глобалната пандемија со коронавирусот, рече во вчерашното учество на емисијата „Клик плус“ на ТВ 21, претседателот на СДСМ, Зоран Заев.

Но, ова негово интервју предзвика доста реакции во јавноста и очекувано отвори многу нејасни прашања. Најбитното од нив е – во кое својство Заев зборува и ветува?