Се затвора белградската пиварница БИП, сопственост на македонски менаџер Светозар Јаневски. Поделени се 150 откази изутринава, пренесува „Б92“.

Информациите од Србија се дека БИП најверојатно ќе биде затворен многу брзо, а се уште е неизвесно што ќе биде со останатите работници.

Тука има тотален хаос, луѓето се отпуштени … не знаат што ќе се случува со другите, има состаноци и треба да се реши ова. Никој не знае што ќе биде“ – изјавиле вработени од компанијата.

Светозар Јаневски го купи БИП кога беше во стечај во 2017 година.