Запрашан што можеле да направт доколку беа во власта лидерот Мицкоски вчера одговори дека немало да ја доведат државата во ваква состојба во која сега се доведе.

 Првата мерка која што ќе ја направиме ќе ја намалиме давачката, односно нема да биде рамниот данок 10 проценти, туку 8 проценти, ќе ги зголемиме инспекциите на терен и ќе ја намалиме сивата економија, рече Мицкоски.