Господа од власта исполнете го вашето ветување кон вработените од Еурокомпозит кои немаат веќе ни за леб!!!Додека власта во празнична атмосфера, на топло го крои буџетот за тендери и до 7.5милиони евра за огрев на селско училиште со 20 ученици, надвор на ладно 30ина вработени од Еурокомпозит Прилеп чувани од кордон од 100ина полицајци си го бараат ветенето, реагира Петар Ристески.

Бараат прифаќање на амандманот кој го поднесовме со колешката Лашкоска за исплата на нивните заостанати придонеси за кој во декември 2019 е изгласан и закон.Бараат почитување на законот.
Власта одделува пари за лубриканти и триста криминални глупости , а пари во буџетот за 2021 за Еурокомпозит нема.

Господа од власта исполнете го вашето ветување кон вработените од Еурокомпозит кои немаат веќе ни за леб!!!

Додека…

Posted by Petar Risteski on Wednesday, December 16, 2020