Порше мора да повлече речиси 340 илјади „Кајен“ и „Панамера“ возила, заради проблеми со автоматскиот менувач, соопшти германската компанија.

Портпаролот на „Волксваген груп“ на спортски автомобили рече дека би можело возилата да се превртат за време на паркирањето заради потенцијално лесно кршлив дел помеѓу рачката на менувачот и преносот.

Речиси 100 илјади од овие возила, кои датираат од 2002 година, се наоѓаат на пазарот во Америка и дури 25 илјади во Германија.