Цената на парното од утре ќе се зголеми за 14 проценти. Оваа одлука ја донесе РКЕ откако БЕГ претходно побара зголемување на цената од 300 отсто.

Зголемувањето на цената ќе важи од 1-ви јануари 2022.

Според претседателот на РКЕ, Марко Бислимовски со оваа одлука се враќаме на ниво на цена од 2018 година.

Вчера РКЕ донесе одлука струјата од први јануари да биде поскапа за 9,48 отсто и ја укина дневната евтина тарифа.