Цената на ЕУРОДИЗЕЛ од вечерва на полноќ ќе се продава по поевтина цена за 3 денари, соопшти Регулаторната комисија за енергетика.

Цената на ЕУРОДИЗЕЛ горивото од утре ќе се продава за 92 денари по литер.

Цените на бензините остануваат исти, односно ЕУРОСУПЕР 98 ќе се продава по 87 денари по литар, и ЕУРОСУПЕР95 по 84,5 денари по литар.

Се намалува цената на мазутот, и од утре ќе изнесува 50,4 денари по литар. Цената на екстра лестното масло за домаќинство од утре ќе се продава поевтино за 1,5 денар, односно за 89 денари.