Денес започнува предвремената исплата на пензиите за месец ноември.

Сите експозитури и филијали на банките се подготвени за готовинска исплата за клиентите кои не користат платежни картични, а пензиите ќе се исплаќаат според висината и тоа по овој редослед:

 

 

До 11.000 денари, исплатата ќе се изврши в четврток

Од 11.001 до 14.000 денари исплатата ќе се врши во петок

Од 14.001 до 18.000 денари исплатата ќе се изврши во понеделник

И над 18.001 денари исплата ќе се изврши во вторник.