По осум години откако ја напушти земјата, интернационалиот гигант за брза храна „Мекдоналдс“ се враќа во Македонија, дознава „Фактор“.

Премиерот Зоран Заев со Хари Локвенец и Дане Талевски во „Мекдоналдс“, Лондон, по неформалниот дел од НАТО Самитот, декември 2019 година

Имајќи предвид дека 2021 година навестува динамични промени, како отворање на најголемиот трговски центар, се чини дека за американскиот гигант нашата држава претставува соодветно место за експанзија, пишува порталот.

Наскоро ќе се отворат и синџир „Лидл“ супермаркети.