Пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ, Антонио Милошоски посочува дека доцни предлог-буџетот за следната година.

Според Милошоски, тоа може да биде сигнал за два крупни недостатоци – дека Владата во предизборното брзање нема јасен концепт за буџетско насочување, како и за тоа дека двоецот Ангеловска и Анѓушев немаат  капацитет да ги дефинираат приоритетите.

Предлог-буџетите во 2014, 2015, 2016 и 2017 година, од страна на владата до Собранието секогаш беа доставувани во текот…

Posted by Antonio Miloshoski on Вторник, 05 ноември 2019