Падот на приходите кај различни целни групи како што е ивент индустријата и угостителите си го направи своето и вклучени се во шестиот пакет, бидејќи имаат пад на приходите. Сите оние критериуми кои беа направени од економскиот тим на владата за да им се помогне на овие целни групи се согласно сите оние податоци кои ги имаат достаувано преку завршните сметки, даночните биланси…така што сите неточни податоци не им одат во прилог, изјави во Утрински брифинг директорката на Управата за јавни приходи, Сања Лукаревска.

целиот текст овде.