Заборавете на 2008 година и на короната што го запре светот. Најлошото допрва доаѓа, и тоа наскоро.

Ова е мислењето на Мајкл Бери, легендарниот инвеститор од Волстрит, кој наведува дека нè очекува мајка на сите финансиски кризи и дека берзите ќе доживеат целосен колапс, но и пазарот на криптовалути.

Бери, основачот на фондот Scion Capital, кој доведе до големата криза во 2008 година, смета дека нè чека „мајката на сите финансиски кризи“.

Бери, кој прв ја предвиде големата криза на американскиот пазар на недвижности во 2008 година и која на крајот го потопи светот, смета дека инвеститорите на берзите премногу играле, што во комбинација со инфлацијата не води до ништо добро. .

Неговиот став е дека економијата на Соединетите Американски Држави колабира поради постојано зголемување на инфлацијата, потенцијална рецесија, колапс на станбениот пазар, бескрајна војна во Источна Европа, прекини во синџирот на снабдување и други лоши работи што се случуваат околу нас во моментов. Како и во 2008 година, нивното мислење е дека се што се случува во САД ќе има негативно влијание врз целиот свет и дека последиците за многу земји ќе бидат фатални.