Ознака: ссм
Економија

ССМ: Работниците од угостителството да не потпишуваат под присила или закана никакви бланко документи

пред 2 недели
Економија

ССМ: На жените им требаат работнички права

пред 2 мес.
Економија

Прекршување на работничките права може да пријавите на телефон или на меил

пред 2 мес.
Економија

ССМ: Социјалниот дијалог треба да се прошири и на прашањето за родовиот јаз во платите

пред 2 мес.
Економија

Синдикалната минимална кошничка за јануари 2021 година изнесува 33.650 денари

пред 2 мес.
Економија

ССМ стравува од можни злоупотреби и на петтиот пакет економски мерки

пред 2 мес.
Економија

ССМ: Владата да обезбеди финансиска помош и поддршка за компаниите

пред 3 мес.
Економија

ССК со 15 предлог мерки бара дополнителна помош од владата

пред 3 мес.
Економија

ССМ: Петтиот пакет мерки, субвенции за плата да се исплаќаат директно на сметките на работниците

пред 3 мес.
Економија

ССМ: Да се преземат сите напори со петтиот пакет мерки да им се помогне на работниците

пред 3 мес.
Економија

ССМ бара УЈП со присилна наплата да обезбеди плата на оштетените работници

пред 4 мес.
Економија

Предлог на ССМ: Работниците кои се ангажирани да работат во недела да имаат право на зголемување на основната плата и слободен ден

пред 5 мес.
Економија

Сабота и недела неработни, породилно отсуство една година и зголемување на минималната плата, бара ССМ

пред 10 мес.
Економија

ССМ: Работодавачите на почетокот на месец јули да исплатат регрес за годишен одмор

пред 10 мес.
барање од сојуз на синдикати

Заболените од КОВИД-19 и работниците во изолација да добијат цела плата

пред 11 мес.
Економија

ССМ: Да ја спречиме злоупотребата на финансиска помош за работниците погодени од здравствено-економската криза

пред 11 мес.
Економија

ССМ: Ако се затворат компании во Штип на работниците да им се платат деновите кога нема да работат

пред 11 мес.
Економија

ССМ: Работодавачите од приватниот сектор да исплатат регрес за годишен одмор

пред 1 година
Економија

Се лицитира со бројки, па се ретерира: Неисвесно кога и за колку ќе се покачи минималната плата

пред 2 години
Економија

ССМ: Работодавачите да ги почитуваат мерките за превенирање од последици од топлите бранови

пред 2 години