Ознака: НУК
Економија

НУК бара oд Владата да бидат опфатени сите угостители со финансиската поддршка

пред 3 години
Економија

НУК со Иницијатива до Народната банка: Очекуваме делумно отпишување на обврските со кои угостителите ќе ја вратат својата финансиска кондиција

пред 3 години
Економија

Угостителите на средба со вицепремиерот Битиќи

пред 3 години
Економија

НУК: Откажана е средбата со Битиќи oд оправдани причини

пред 3 години
Економија

НУК ќе бара оценување на уставноста на Одлуката за ограничување на работата на угостителите

пред 3 години
Економија

НУК: Угостителите не смеат да бидат дел од ограничувањата и начинот предвиден за недела како неработен ден

пред 4 години
Економија

НУК: Владата итно да ги преиспита своите одлуки за помош на најзагрозените индустрии од пандемијата

пред 4 години
Економија

НУК: Новото ограничување на работното време ќе ги натера угостителите да прават рационализација на вработувањата

пред 4 години
Македонија

Независна угостителска комора: Не ни требаат крпеници од протоколи, доброволно ќе ги затвориме објектите

пред 4 години