Ознака: инфлација
Економија

ФИЧ: Со мерките на Народната банка инфлацијата и натаму ќе забавува

пред 3 мес.
Економија

Со СДСМ добивме за 50% поголема инфлација од земјите во ЕУ и раст на БДП по глава на жител

пред 7 мес.
Економија

Ковачевски тврди: Инфлацијата се намалува

пред 1 година
Економија

Мицкоски прашува: Ако инфлацијата е увезена како тогаш во ЕУ е двапати помала од Македонија, таму е околу 10 посто а кај нас 20?

пред 2 години
став на вмро-дпмне

Инфлацијата не е увезена туку е резултат на неспособноста на владата

пред 2 години
Економија

Mицкоски: Се е поскапено, владата креира инфлација

пред 2 години
Економија

Инфлацијата предвреме го изеде покачувањето на пензиите

пред 2 години
Економија

ВМРО-ДПМНЕ: Македонија на врвот меѓу европските земји според стапката на инфлација

пред 2 години
Економија

Во првата половина од годинава Народна банка измери просечна инфлација од 10,9 отсто

пред 2 години
вмро-дпмне обвинува

Македонија е меѓу земјите со најголема инфлација во Европа

пред 2 години
Економија

Koлку е во Македонија?: Инфлацијата во еврозоната е околу 8 посто

пред 2 години
Економија

Живеачката станува неподнослива: Трошоците на живот во мај повисоки за 11,9, а цените на мало за 12,1 %

пред 2 години
Регион

Каде беа а каде се сега: Србија пред 30 години имаше хиперинфлација а сега имаат просечна плата над 700 евра

пред 2 години
тврди александар Николоски

Македонија во инфлациска црвена зона, меѓу најлошите во Европа

пред 2 години
Економија

Инфлацијата во Македонија излезе од контрола, за првпат 10,5%

пред 2 години
став на вмро-дпмне

Ваква инфлација не сме имале од 1995 година

пред 2 години
Економија

ДЗС не може да ја сокрие реалноста: Во април регистрирана двоцифрена инфлација

пред 2 години
Економија

Гувернерката на НБ очекува забрзување на инфлацијата

пред 2 години
Македонија

ВМРО-ДПМНЕ: Инфлацијата ги јаде примањата, владата не презема ништо

пред 2 години
Економија

Црни прогнози на ММФ: Состојбата во Украина ќе предизвика инфлација

пред 2 години