Ознака: Гордана Димитриеска Кочоска.
Економија

Димитриеска Кочоска: Буџетот е далеку од добар и состојбата која ќе ја наследиме е многу тешка

пред 2 мес.
Интервју со потретседателката на ВМРО-ДПМНЕ и член на Извршниот комитет

Димитриеска -Кочоска: Граѓаните ќе плаќаат сѐ повисоки камати

пред 11 мес.
Економија

Димитриевска-Кочоска: Не сме против ниските цени на лебот

пред 1 година
Економија

Димитриеска Кочоска: Имаме многу висока корекција на инфлацијата нагоре, тоа јасно кажува дека нема да се заврши ниту со 2.9% БДП туку тој ќе биде многу понизок

пред 2 години
Економија

Димитриеска Кочоска: Легитимно е ВМРО-ДПМНЕ да бара избори, кога гледа во каква состојба се наоѓа Македонија

пред 2 години
Економија

Димитриеска Кочоска: Владата не сака да се откаже од изворот на корупција

пред 2 години
Економија

Димитриеска Кочоска: ВМРО-ДПМНЕ со сет мерки до владата за справување со инфлацијата и заштита на стандардот на граѓаните

пред 2 години
Економија

Димитриеска Кочоска: Никогаш во историјата РЕК Битола не бил надвор од функција среде грејна сезона, одговорност мора да има

пред 3 години
Економија

Димитриеска Кочоска: Над 65% од вработените земаат плата помала од 25.000 денари

пред 3 години
Македонија

Димитриеска-Кочоска: Владата го приватизира и легализира шверцот со акцизно стоки

пред 3 години
Економија

Димитриеска Кочоска: За една година секое четиричлено семејство е задолжено за 2.400 евра плус камати

пред 3 години
Економија

Димитриеска-Кочоска: Буџетот за 2021 година се сведува на расфрлање на пари за непродуктивни цели

пред 3 години
Економија

Димитриеска – Кочоска: Се подготвуваат ли банките за црно сценарио во економијата поради неспособната власт?

пред 4 години
Економија

Димитриеска-Кочоска: 49 фирми добиле 53 милиони евра, a максимален износ по фирма e 1 милион евра. Ало, Влада, се слушаме?

пред 4 години
Економија

Кочоска: Владата не реализира ниту 200 милиони евра, од ветените 500 за антикризни мерки

пред 4 години
Економија

Димитриеска Кочоска: Секогаш кога СДСМ е на власт пропаѓаат банки

пред 4 години
Економија

Димитриеска-Кочоска: Министерката да одговори колку ја чинат државата вработувањата по објавата за избори

пред 4 години
Економија

Димитриеска Кочоска: Повторно задолжување од 8 милиони евра за непродуктивни трошења

пред 4 години