Ознака: дик
Македонија

Првичните резултати ДИК ќе ги соопшти до утре во 19 часот

пред 1 месец
Македонија

ДИК денеска ќе ја потврди победата на ВМРО-ДПМНЕ во првиот круг

пред 1 месец
Македонија

ДИК ја засилува безбедноста на софтверот за локалните избори

пред 2 мес.
Македонија

ДИК го утврди редоследот на кандидатите на гласачките ливчиња за локалните избори

пред 2 мес.
Македонија

ДИК ќе распише нов тендер за фингерпринтови, првиот е поништен поради грешно зборче

пред 6 мес.
Македонија

Курир: Власта нема одобрено пари за „фингерпринт“ за локалните избори

пред 10 мес.
Македонија

Денеска ќе се одбележи Глобалниот ден на изборите

пред 10 мес.
Македонија

Следете во живо: ВМРО-ДПМНЕ до ДИК ќе поднесе Иницијатива за собирање потписи за укинување на Законот за попис

пред 10 мес.
Македонија

Свечени изјави на новоизбраните членови на ДИК

пред 11 мес.
Македонија

Собранието го изгласа новиот состав -Александар Даштевски претседател на ДИК

пред 11 мес.
Македонија

Даштевски, Гугучевска, Кондарко, Витановски, Шеху, Стојановски и уште осум други лица ја сочинуваат кандидатската листа за членови на ДИК

пред 11 мес.
Македонија

360 степени: Ќе се избира нов состав на ДИК според стари правила

пред 11 мес.
Македонија

ДИК изврши жребување на редоследот на кандидати за локални избори во Штип и Пласница

пред 1 година
Македонија

Обвинителството отвори истрага за 4 члена на ДИК за набавката на софтверот што се користеше за изборите

пред 1 година
Македонија

По наредба на судија: Oбвинителство влезе во ДИК и го зеде спорниот софтвер

пред 1 година
Македонија

ДИК не прифати ниту еден приговор на партиите

пред 1 година
Македонија

До ДИК стигнаа вкупно 159 приговори за изборите

пред 1 година
Македонија

Teче рокот за приговори на партиите до ДИК

пред 1 година
Македонија

Има ли штелување: ДИК едно, рачните записници друго

пред 1 година
Македонија

Партиите ги одложија изборите, ДИК ги одреди кандидатските листи

пред 2 години