Ознака: Блаже Конески
Магазин

И НУ Библиотека „Григор Прличев“ се вклучува во годината на Конески

пред 2 мес.
Магазин

Денови на македонската книга во Москва: Промовирана „Послание. Поезија на Блаже Конески на руски”

пред 2 мес.
Магазин

Промоција на поштенска марка посветена на 100 години од раѓањето на Блаже Конески

пред 2 мес.
Магазин

УНЕСКО ја одбележа 100 годишнината од раѓањето на Блаже Конески, објавена добитничката на Златен венец на СВП

пред 3 мес.
Македонија

Koцарев: Се удира и по Блаже Конески

пред 4 мес.
Магазин

2021 – Година во чест на Блаже Конески: Владата ја усвои Националната програма

пред 4 мес.
Македонија

Пендаровски: Од политички причини, делото на Блаже Конески повторно е на удар

пред 5 мес.
Магазин

УНЕСКО ја стави на листата на значајни јубилеи 100 годишнината од раѓањето на Kонески

пред 6 мес.
Магазин

2021 е посветена на Блаже Конески, еден од великаните на македонската култура

пред 9 мес.
со низа свечености

Одбележан празникот Свети Климент Охридски и 25-годишнината од смртта на Блаже Конески

пред 3 години