Лондон закажа европски избори за 23 мај со надеж дека тие нема да се спроведат, изјави владиниот портпарол.

Како одговорна влада денес презедовме неопходни законски чекори за учество на европските избори“, рече владиниот портпарол.

Тој додал дека изборите не се неизбежни ако с земе предвид дека „може да ја напуштиме ЕУ пред изборите“.