Вооружени припадници на  лондонската полиција уапсија маж во дворот на британскиот Парламент. Според очевидци, мажот бил соборен на земја, а еден од полицајците му вперил пиштол во главата.  Други очевидци тврдат дека мажот бил онеспособен со пиштол за електрични шокови.

Инцидентот се случил во внатрешнито двор на зградата на Парламентот, од каде мажот бил одведен во полициска станица со лисици на рацете.

Полицијата информира дема мажот е уапсен поради „неовластен влез во обезбедуван објект“. За инцидентот е покрената истрага.