Продавачката на живи шкампи Веи Гуиксиан од Вухан е нултиот пациент на корона вирус,пренесува „Дејли Меил“. Оваа 57 годишна жена го пренесе вирусот кој прејде во глобална пандемија. Таа живеела во мал стан близу до пазарот и продавала локални производи како живи шкампи.

По неколку дена добила висока температура и била префрлена во болница каде добила соодветен третман.

Таа ќе остане во историјата како нултиот пациент на овој вирус кој го покори светот.