Таткото на Рустам Каримов (29), пилотот кој вчера се урна во Русија, а во кој бил шефот на Вагнер груп, Евгениј Пригожин, почнал да работи во компанијата пред само три месеци.

Како што вели таткото на Рустам, непосредно пред летот и се јавил на мајка си и и рекол дека оди на патување. Немаа поим дека никогаш повеќе нема да го видат.

Тој откри дека неговиот син завршил пилотска академија во 2014 година, а се оженил пред неколку години.

Рустам повторно остана без работа со почетокот на војната во Украина и дека неодамна почнал да работи во компанијата која го поседувала авионот што се урна.

.Тој тврди дека Рустам не можел да знае кои се неговите патници во летот, а особено не дали меѓу нив бил и Евгениј Пригожин.